Spórolás tippek: spórolás a konyhában

40 Shares

Spórolás a konyhábanA spórolás a konyhában, ahogy már korábban írtam, azért fontos, mert a családok jövedelmük 1/3-át élelmiszerre költik. Igaz, hogy nem közvetlenül a konyhában költik el ezt a pénzt, de minden itt kezdődik és végződik… Hogy mennyi időt töltünk a konyhában, alapvetően meghatározza azt is, mennyit spórolunk az élelmiszeren. Számolhatunk innen, számolhatunk onnan, de egy biztos, még mindig az a legolcsóbb, ha magunk főzünk. Ráadásul minél kevésbé előkészített alapanyagot használunk, annál biztosabbak lehetünk abban is, hogy tudjuk, mit is eszünk valójában. 7 tipp, ahogy spórolhatunk a konyhában:

1. Tervezd meg a heti menüt! Gyűjtsd össze azokat az ételeket, amiket a családod szívesen megeszik. Alakíts ki egy rendszert, hogy mi szerint válogatod majd össze hétről hétre, hogy ne mindig ugyanazokat egyétek. Persze nálunk is van mindig valamilyen éppen aktuális kedvenc.

2. Írj bevásárlólistát! A menü alapján már nem lesz nagy dolog összeírni a szükséges alapanyagokat. Gondolkodtál már rajta, mitől is jó egy bevásárlólista? Mert én igen, sok mindent össze is szedtem már róla.

3. A desszertet, a nassolnivalót is tervezd meg! Így minden lelkiismeret-furdalás nélkül kerülhetnek azok is a kosaradba. Sokan hiányos bevásárlólistával járnak a boltba. Pont ahol a legnagyobb a csábítás, a kísértés, azt a részét nem tervezik meg, és a pillanatnyi megérzésükre hagyatkoznak.

4. Írd fel, milyen élelmiszert dobsz ki! Ha tudod, hogy fel kell írni, akkor sokkal jobban odafigyelsz, hogy valóban csak annyit vegyél, ami el is fogy.

5. Vásárolj pontos mennyiségeket! Nézd meg előre a receptben, hogy miből mennyi kell. Ez különösen igaz a romlandó alapanyagokra, gyümölcs, zöldség, húsfélék, tejtermékek.

6. Szezonális, magyar alapanyagokat használj elsősorban! Ha csak ezt a szabályt követed, akkor már biztos lehetsz benne, hogy sok-sok pénz fog a pénztárcádban maradni.

7. Kontrolláld a bevásárlásra költött pénzt! Ennek három lépése van, először is tudd, hogy mennyit szánsz rá. Majd oszd be, és végül, de nem utolsó sorban ellenőrizd a tervedet! Ja, hogy semmi kedved nincs órákat körmölni, hogy mikor mit vettél? Nem baj, mert enélkül is működik. Én tudom a titkot…

Ha nem csak azt szeretnéd tudni, hogy mit kell tenni, hanem azt is, hogy hogyan, akkor Neked írtam a Konyhapénz-virtuóz Képző anyagát. Kérd most!

Felfoghatod úgy is, hogy spórolsz, ha nem vásárolod meg, de mi van, ha olyat mutatok benne, ami az anyag árát havonta többszörösen visszahozza? Garantálom, ez életed legjobb befektetése lesz. Én ezzel a módszerrel hozom ki a havi élelmiszerkiadást 2 hónapon keresztül napi 1.500 Ft-ból. Működő, teljes rendszert és módszert adok a kezedbe. 

40 Shares

Facebook kommentek (0)

Kommentek (0)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.