Pillecukor és a pénz

28 Shares

pillecukorEzt a kísérletet Walter Michael, a Stanford Egyetem professzora végezte el abból a célból, hogy 4-6 éves gyerekeknél vizsgálja a késleltetett kielégülést: azt, hogy egy későbbi jutalomért képesek-e fegyelmezni magukat.

A kísérlet a következő volt: a 4-6 éves gyerekeket egy külön szobába vezette a kísérletvezető, adott egy db pillecukrot. Elmondta a gyerekeknek, ha a 15 percig, amíg visszajön, nem eszik meg, akkor kapnak egy második pillecukrot is.

A több, mint 600 gyerekből csak kevesen voltak, akik azonnal megették. Azok, akik megpróbálták a vágyukat késleltetni, egyharmaduknak sikerült a második pillecukrot is megkapni.

Után követés során egy nem várt összefüggést fedeztek fel, azok a gyerekek, akik ki tudták várni a megfelelő időt, sokkal jobb teljesítményt nyújtottak az iskolában, sikeresebbé, és kiegyensúlyozottabb felnőttekké váltak.

És ez a kísérlet hogy kerül egy pénzügyi blogba? Úgy, hogy a hosszú távú pénzügyi megoldásokhoz pont erre a fegyelemre van szükség. Ezekben az esetekben is a kitartás és a türelem busásan megtérül.

28 Shares

Facebook kommentek (0)

Kommentek (0)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.