Piti Pénzért Program: olcsó hajókirándulás

4 Shares
Nagy nyári melegben jól jön valami vízparti, vízhez közeli kikapcsolódás, amely nem terheli meg a család pénztárcáját, olcsó, mégis szórakoztató és élvezetes. Mit szólnátok egy kis dunai hajózáshoz? De most nem szárnyashajóval, amely egy négytagú családnak már komoly összeget jelent. Hogyan? Íme a részletek. Hajóra fel, de most menetrend szerinti BKV járatra! Akár egész Budapestet át lehet vele szelni, egészen a Rómaifürdőtől a Kopaszi-gátig kb. 2 órás program csak az egyik irányba. Hány külföldi utazik több ezer kilométert, hogy megcsodálja Budapestet, talán nekünk is jó lesz, a hajózás élményével együtt. Három járat közül lehet választani: kettő hétközben, egy pedig a hétvégén jár. A munkanapokon közlekedő D11 járat hat pesti kikötőt érint: Újpest, Árpád út, Meder u., Népfürdő u. (Árpád híd), Jászai Mari tér (Margit híd), Petőfi tér (Erzsébet híd), Boráros tér (Petőfi híd) mellett három helyen Budán is megáll, a Batthyány téren, a Szent Gellért téren és az A38 Hajónál (Egyetemváros). A D12 szintén hétközben közlekedik: a Római-part és a Kopaszi-gát között. A D13 hétvégén közlekedik a D12-es útvonalán, annyi különbséggel, hogy három plusz kikötőt érint, ráadásul olyanokat, amelyek nagy parkok közelében vannak: az óbudai-szigeti, a margitszigeti és a Dráva utcai kikötők ezek. A hajók kb. 60 percenként járnak hétköznaponként, így a belvárosi szakaszon 30 percenként lehet felszállni valamelyik hajójáratra. Hétvégén kb. óránként, de ez nem zavaró, hisz mi kirándulni akarunk, nem pedig közlekedni. És mennyibe kerül ez a program?
  • Hét közben akár ingyenes is lehet, ha valaki rendelkezik érvényes bérlettel vagy 24 órás illetve annál hosszabb érvényességű jeggyel, pl. napijegy
  • Hétvégén és bérlettel nem rendelkezőknek hét közben: 400 forintért utazhatnak, a jegy a hajón váltható. Itt tájékozódj az aktuális jegyárakról.
  • A BKV életkori kedvezmények érvényesek: így a 6 éven aluliak és 65 éven felüliek ingyenesen utazhatnak
A sok felszállási lehetőséggel és azzal, hogy a hajóra kerékpár is felvihető, számos variációja lehetséges az olcsó hajókirándulásnak. Igaz, nem szárnyashajó, de egy vizes program, Budapest teljes hosszát érintve. Plusz egy ötlet: készüljél néhány képpel, amit az út során érinteni fogtok, a gyerekek pedig keressék meg élőben is, vagy ugyanezt meg tudjátok tenni, hogy a hidakat rendezzék sorrendbe. Jó szórakozást! Legyen sikk a spórolás, az élvezetes megtakarítás!
4 Shares

Facebook kommentek (0)

Kommentek (3)

3 hozzászólás a(z) “Piti Pénzért Program: olcsó hajókirándulás” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Spórolási tippek: kikapcsolódás nyereményjátékkal | Pénzügyi Térkép

  2. Mi idén próbáltuk ki,szuper volt,ülni a kis hajó elején és csodálni a várost olyan szemszögből ahogy még soha,nem tudtam erről a cikkről,egy kedves rendőrnő tanácsolta ,hogy BKV hajójárattal a legolcsóbb,nagyon örülök,hogy kipróbáltuk,csak ajánlani tudom mindenkinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.