Spórolás tippek: vásárolsz-e tengervizes orrspray-t köbméterenként 15 millió forintért?

28 Shares
Itt a sokak megkeserítője, a parlagfűszezon. Bizony, akiket sújt az allergia, keresik a megoldást a panaszaik enyhítésére. Különböző orrspray-ket is használnak ilyenkor, köztük tengervizes orrspray-t is. Szakértők szerint van is értelme, mert kiöblíti a polleneket az orrból.   De mégis mennyibe kerül a tengervizes orrspray? Különböző kiszerelésekben kapható, egy ml-nek az ára kb. 15-50 Ft közé esik, ez így első hallásra nem is sok. De kiszámoltad-e már, mennyibe kerül belőle 1 m3? Hát én igen, és magam is megdöbbentem: 15.000.000 és 50.000.000 Ft közé esik. És mennyibe kerül házilag, hogy fiziológiás sóoldatot kapjál (0,9 tömegszázalékos)?
  • 1 m3 csapvíz kb. 660 Ft, mert hiába fújod az orrodba és nem engeded a csatornába, mégis meg kell fizetned a csatorna díját is
  • 9 kg tengeri só (105 Ft és 999 Ft között széles a választék), a legolcsóbbal számolva: 945 Ft
Összesen: 1.605 Ft Ugye nagy a különbség! Kis mennyiségben így készítsd: 2 dl vízbe rakjál egy mokkáskanálnyi tengeri sót! Mindez, hogy készítsünk házilag tengervizes orrspray-t, nem az én fejemből pattant ki, hanem egy szakemberéből: Ipolyi-Topál Gitta háziorvoséból, akinek ezúttal is köszönöm, hogy felhívta erre a spórolási tippre a figyelmemet. Egy kicsit másképp számoltunk, de a nagyságrend a lényeg! Akinél a többi orrspray-ről is találsz egy klassz összehasonlító táblázatot.

28 Shares

Facebook kommentek (0)

Kommentek (5)

5 hozzászólás a(z) “Spórolás tippek: vásárolsz-e tengervizes orrspray-t köbméterenként 15 millió forintért?” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Pénzügyi tippek egy csokorban | Pénzügyi Őrangyal

  2. A cikk jó de fontos dolgok lemaradtak és kicsit sántít…
    Csapvizet ne hasonlítsunk és ne is használjunk !
    Javasolnám inkább a desztillált vizet vagy ásványvizet (gyengébbek kedvéért nem szénsavasat) ezt fontos leírni mintahogy azt is hogy véletlenül se jódozott tengeri sót keverjünk…szóval vannak minősébeli külömbségek só-só és víz-víz között is !!!

    • Nagyobb patikákban kapható külön az adagoló feltét és hozzá kapható barna 20ml-es barna üveg. kb. 300 Ft együtt. Én Érden a Központi Gyógyszertárban vettem Salvus vízzel együtt (1500 ml), mert drágállottam az 1600 Ft-os Salvus vizes orcseppet, amely 50 ml. Így kb. 1000 Ft-ból 48000.- Ft-nyi Salvus orrcseppet tudok gyártani, mert a hatóanyag tartalom az ugyanaz. Van némi különbség az árban ami 48-szoros.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.