Spórolós tippek: havi bérlet helyett negyedéves

31 Shares

bérletMit tegyél, ha a legolcsóbb közlekedést, mint a gyaloglást és a kerékpározást nem tudod választani? Hogyan tudsz pénzt megtakarítani a tömegközlekedésen? Ha BKV területén rendszeresen utazol, vásárolj bérletet, de ezúttal ne havi bérletet, hanem negyedéveset, ebben az esetben a bérleted nem 3 x 1 hónapig érvényes, hanem száz napig. Három negyedéves bérlet megvásárlásával megtakarítod egy havi bérletnek az árát, ennyi pénz marad a zsebedben.

Pillanatnyi felnőtt bérletárak mellett ez mit jelent?

10 hónap alatt (300 nap) a három negyedéves bérletre: 85.500 Ft-ot fizetsz ki, ugyanerre az időszakra havi bérletre 95.000 Ft-ot fizetnél ki. A megtakarítás 10 hónap alatt: 9.500 Ft, azaz 10%. Bankban ezt el tudod napjainkban érni ekkora összeggel? A diák és nyugdíjas bérleteknél is hasonló 10 %-os megtakarítás jön ki.

Felmerülhet az a kérdés is vajon érdemes-e negyedévesnél hosszabb ideig érvényes bérletet vásárolni? A táblázatból láthatjuk, hogy nem igazán. A diák és nyugdíjas még drágábbra is jön ki napra lebontva, a felnőtt bérletnél kicsit kedvezőbb. De például, ha váltásnál munkaszünet vagy nyaralás vagy egyéb okok miatt tudunk 1-2 nap bérletmentes napot tartani, máris eltűnik a minimális előny.

bérletárakTervezz előre, és közlekedj  negyedéves bérlettel!

Megosztás a Facebook-on

31 Shares

Facebook kommentek (0)

Kommentek (2)

2 hozzászólás a(z) “Spórolós tippek: havi bérlet helyett negyedéves” bejegyzéshez

  1. Szia, szuper az oldal, rengeteg hasznos tippet találtam itt. Kérdésem az lenne, hogy éves szinten mennyire jön ki a közlekedés, ha a 3×100 nap után is kell közlekedni? Van erre vmi tuti tipped?
    Köszönöm!
    Erika

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.