Spórolás tippek: ne vegyél, hanem cserélj könyvet

könyvekEmlékszem még arra, amikor gyerekkoromban névnapi, születésnapi, karácsonyi ajándékként még ráadásnak kaptam egy-két könyvet. Jó pár éve – lassan írhatom azt is: jó pár évtizede – ez megváltozott, ma már a könyv az ajándék, mert akkora értéket képvisel. Ha kevés a pénzed, mégsem kell sopánkodnod és lemondani az olvasásról, több lehetőség is adódik:

 • vehetsz könyvet újonnan könyvesboltban, sokszor nagyon komoly engedménnyel, mint pl. most az Alexandra könyváruházban 50 – 70%-os kedvezménnyel is akár
 • vehetsz könyvet antikváriumban, akár online is
 • járhatsz könyvtárba is
 • én most mégis egy olyan rendszert mutatok be, ahol pénz nélkül juthatsz számodra értékes könyvekhez, ahol kedvedre cserélgethetsz. Vannak olyan könyvek a könyvespolcon, amitől az ember véletlenül sem válna meg, de találok számtalan olyat is, ami ott porosodik, de éppen egyik családtagnak sem okoz örömet, mert pl. már kinőtt belőle, vagy nem lett nagy kedvenc. Miért ne lehetne ezektől a könyvektől megválni, és olyan témájúra cserélni, ami éppen foglalkoztatja az ember lányát? Na, erre találták ki a rukkola oldalát, bátran próbáljátok ki! Hogy működtetni tudd a dolgot, néhány feltétel kell csak:
  • találj a kezdet kezdetén néhány könyvet (én javaslom elsőre az 5 db-ot) a polcodon, a padláson vagy a pincében, amitől nem nagy trauma megválni, sőt nem tudod, mit csinálj vele. Természetesen jó állapotúak legyenek.
  • Legyen Facebook regisztrációd (ugye tudod, hogy a Pénzügyi Őrangyalt is el tudod ott érni különböző olyan témákkal, amit a blogon nem találsz meg?)
  • Szánj néhány száz forintot a könyv elküldésére, ha máshogy nem tudod eljuttatni
  • És tanulj meg néhány alapfogalmat:
   • rukkolás: töltsd fel az oldalra a már korábban említett könyveket, tehát rukkolj elő velük
   • passzolás: jelezd, ha kiválasztották és tényleg tovább szeretnéd adni, ez a továbbítás (ebben a fázisban van a könyv, amíg nem jut el ahhoz, aki kiválasztotta)
   • happolás: amikor más könyvére csapsz le, és megkapod ingyen, ennek az a leggyorsabb módja, ha 5 könyvet feltöltesz a saját könyvtáradból, ezért javasoltam az 5 db-ot (ebben az esetben Te ingyen kapod a könyvet, még postaköltséget sem kell fizetned)
Ha szeretnél egy könyvet megszerezni, ne a kifogásokat keresd, hanem találd ki, hogyan lehetne mégis a Tied, akár kölcsönbe, akár örökre, légy kreatív! Legyen sikk a spórolás, az élvezetes megtakarítás! u.i.: én már kipróbáltam…, sőt eszembe jutott az is, hogy tudom az olvasóimat megajándékozni néhány pénzügyi témájú könyv olvasásának élményével. Ebben a témában is jelentkezem hamarosan.

Facebook kommentek (0)

Kommentek (0)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.