Piti Pénzért Program: Savaria Történelmi Karnevál

Most már 13. alkalommal, Szombathelyen kerül megrendezésre, a csúcspontja a jelmezes  felvonulás, amelyet bárki ingyen megtekinthet, vagy akár maga is részese lehet, ha valamelyik történelmi kor jelmezébe belebújik. Ma este újra felvonulás, ha erre jársz, ne hagyd ki!

Maga a rendezvény számos kiváló ingyenes és fizetős programmal bír, és a rejtett pénznyelőkkel. Évek tanítása, és a gyerekrendezvényeken bevetett önvédelmi trükköm ismét bizonyított.

Előtte kép: minden egyes édességesnél, anya veszel nekem cukrot, na csak egy kicsit, légyszi, na csak egy kicsit, légyszi-légyszi, te vagy a világ legjobb anyukája…, szerencsére az igazi hiszti mindig is elkerült minket. A válasz a nemtől a majd egy másik helyen, nézd végig először, mit szeretnél, nem éri meg… -ig és az azért egy kicsit csak vettünk-ig változatos skálán mozgott.

Mai kép: Már nem én magyarázom, hanem a lányom, hogy 10 dkg gumicukrot miért nem vesz meg 600 Ft-ért (mert bizony megtehetné, ott lapul a pénztárcájában a pénz, és nem szólok bele, mire költi), mert hogy máshol ezért a pénzért mennyit kap. És vidáman előkapja az általa gondosan bekészített gumicukrot, és vidáman elszopogatja. Közben nézelődünk sokat, hogy mi is legyen az a vásárfia, ami erre az évre is emlékeztetni fogja, mert lesz valami, azt tudom, de olyan élvezetesen és jó hangulatban telnek ezek a napok még a bőséges vegyél meg, vegyél meg ingerek között is.

Nyugalommal tölt el, hogy az én lányaim már most tudnak valami olyat, amit a legtöbb felnőtt nem: okosan választani, késleltetni a  vágyukat, vagy trükkösen kielégíteni azt.

Legyen sikk a spórolás, az élvezetes megtakarítás, és ne felejtsd el erre a gyerekeidet se megtanítani!

Facebook kommentek (0)

Kommentek (1)

Egy hozzászólás a(z) “Piti Pénzért Program: Savaria Történelmi Karnevál” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Zsebpénz | Pénzügyi Térkép

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.