Bevételek bővítése: vidd vissza az üres üvegeket!

2 Shares

bevételnövelés és üres üvegekLassan véget érnek az ünnepek… A mai napot legtöbben még a pihenésre és a rendrakásra szánják. Az ünnepek alatt sok hulladék gyűlt össze, ezzel is kéne valamit kezdeni.

A javaslatom: ezúttal csinálj belőle pénzt! Nem nagy pénz lesz belőle, de pl. a személyi igazolvány cseréjéhez szükséges havi 15-20 Ft biztos összejön belőle. Ha nem érted ezt a mondatot, olvasd el a korábbi írást! Aztán ne felejtsél el visszajönni!

A legtöbb családban szerintem az egész éves igazolványköltség is összejön így Szilveszter után, ráadásul a környezetünket is kíméljük. Egy tanfolyami résztvevőmet frusztrálja az a gondolat, hogy valamit azért ne vegyen meg, mert spórol, ő például egy-egy nem megvásárolt dologra ma már nem úgy gondol, hogy spórol, hanem egy nemes tettként éli meg, hiszen kíméli a környezetét. Ami teljes valójában igaz.

Nézzük meg, mi vihető vissza, és kb. mennyit kaphatunk érte. Visszaváltásra, ha egyszerűen és viszonylag gyorsan szeretnénk lebonyolítani, akkor javaslom a Tesco szelektív visszaváltó centrumait, ahol most akár garantált ajándékkal is jutalmaznak.

  • Normál sörösüveg kb. 25 Ft (de német, belga söröknél akár felmehet az ára 100 Ft fölé is)
  • Partyhordó (4-6 literes), akár 1.400-2.000 Ft is lehet
  • borosüvegek kb. 40-100 Ft között
  • PET palack általában 1 Ft
  • alumínium doboz 2 Ft
  • kupak kilónként 50-60 Ft

Amit nem vesznek vissza, azt a göngyöleget pedig helyezd el egy szelektív hulladékgyűjtőbe! Kezdd ezt az évet a pénztárcád és a környezeted védelmével!

2 Shares

Facebook kommentek (0)

Kommentek (2)

2 hozzászólás a(z) “Bevételek bővítése: vidd vissza az üres üvegeket!” bejegyzéshez

  1. Ez egy nagyon jó ötlet.Mivel az ünnepek elmultak a felvásárló telepre vittük vissza a flakonokat.A pénzt a havi kiadások pótlására költöttük.Egy hónapi “szemét” egy heti kiadásinkat fedezte.Köszönöm az ötletet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.