Önvédelmi trükk: fagyaszd be a hitelkártyádat!

25 Shares

befagyasztott bankkártyaHogy értem ezt? Hát szó szerint. Gazdasági hírekben hallani, hogy ilyen és ilyen hitelkeretet befagyasztottak, miért ne lehetne ezt házilag is önvédelmi trükként elrendelni? Gyakran javasolják, hogy a hitelkártyát adjuk vissza, vágjuk ketté, dobjuk el, hogy ne tudjuk még véletlenül se használni.

Viszont én azt is tudom, hogy sok családnál Magyarországon a hitelkártya jelenti a család biztonsági tartalékát. A hitelkártya-használók kb. 10%-a használja úgy, ahogy érdemes, (tényleg erről is kellene írnom részletesen), kb. 90%-a pedig úgy, ahogy nem érdemes, ezért merek általánosítani.

Közben elkészült a bejegyzés és itt olvashatod. Igazából a vésztartalék miatt nem javaslom a hitelkártyák teljes megsemmisítését, hanem egy kíméletesebb, nem végleges, de látványos és szemléletes módszert, a lefagyasztást ajánlom. Hogy rendeld el házilag? Vegyél egy nagy levegőt, majd egy műanyag edényt, töltsd tele vízzel (minél nagyobb edényt veszel, annál nehezebb dolgod lesz), rakd bele a hitelkártyádat és rakd be a fagyasztóba! Olvastam már spórolásos tippek között, ha nincs eléggé tele a fagyasztó, érdemes üres vizes palackokkal megtölteni, hát most mi egy kicsit másképp csináljuk. Fagyaszd be, és innentől kezdve nem a pénztárcádban, hanem a mélyhűtőben tartsd a hitelkártyádat! Így ha ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy csak úgy vásároljál, megvéd tőle. Ha mégis szükséged van rá, és ezt alaposan meg is fontoltad, akkor mégis hozzá tudsz férni, csak kicsit nehezített körülmények között, mert az önvédelmi trükköknek pont ez a szerepe:
  • haza kell menned
  • ki kell olvasztanod a kártyát (vigyázz: ne csalj, ne rakd forró vízbe, ne üsd húsklopfolóval…, mert akár meg is sérülhet a kártya), ezalatt van időd gondolkodni, hogy biztosan meg kell-e venned az adott dolgot
  • vissza kell menni, hogy meg tudd vásárolni
Kipróbálod?  Ha tetszik, ne felejtsd el like-olni! u.i.:Az újfajta chipkártyát még nem próbáltam, így azt egyenlőre ne fagyaszd be, azt add oda egy távol lakó barátnődnek, tök ciki lesz hetente 3x elkérni használatra, ráadásul ha tényleg jó barátnőd, oda sem fogja adni, csak ha tényleg szükséged lesz rá. Ha pedig egyedül nem megy és más típusú hiteltől szeretnél megszabadulni, akkor itt az online HITELkiller tanfolyam.  
25 Shares

Facebook kommentek (0)

Kommentek (4)

4 hozzászólás a(z) “Önvédelmi trükk: fagyaszd be a hitelkártyádat!” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Pénzügyi tippek egy csokorban | Pénzügyi Őrangyal

  2. Visszajelzés: Este számold meg mennyi pénz van a pénztárcádban! | Pénzügyi Térkép

  3. Visszajelzés: Aranyat érő pénzügyi szokások: 8. Bevásárló listával menj vásárolni! | Pénzügyi Térkép

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.