1. Pénzügyi gordiuszi csomó megoldása: szalonnázás

spórolós tipp: szalonnázásAz első pénzügyi gordiuszi csomó röviden a következő: vendégek jelentkeztek be, de igazából nincs kereted rá, osztasz és szorzol, végül kijön, hogy 3.500 Ft-od van a vendéglátásra. A feladatot részletesen itt találod, és a hozzászólások között a megoldást is.

A Pénzügyi Őrangyal ezúttal egy szalonnázásra gondolt, de ebben a játékban az a legjobb, hogy számtalan jó megoldás van.

Szalonnasütés: aki volt kisdobos, úttörő vagy cserkész, biztos jó érzéssel gondol a közös szalonnasütésre. De miért ne lehetne családi, baráti körben is? Szalonnasütés helye lehet akár a kert, egy parkerdő, erdő kijelölt tűzrakóhelye, de általában a legtöbb város és falu szélén lehetőség nyílik rá.

Hozzávalók: kb. 50-60 dkg szalonna, attól függően, ki mit szeret: zsírosabb, húsosabb, én személy szerint a zsírszalonnát szeretem szalonnasütéshez…, nagy a szórás árban, én 1.500 Ft/kg-mal számolok. Kenyér a csöpögtetéshez, és csak úgy pirítani, szalonna hagyma nélkül nem az igazi. Aki pedig egy kicsit diétásabb ételre vágyik, az pedig a héjában sült krumplit és almát tudja választani. A sült alma desszertként is igazán kiváló. Az áraknál igyekeztem ráhagyni, hogy ne kelljen mindenből a legolcsóbbat megvenni, így ha nagyon muszáj, kevesebből is ki lehet hozni.

  • Szalonna: 0,5 kg kb. 750 Ft
  • Kenyér: 1,5 kg kb. 400 Ft
  • Hagyma: 1 kg kb. 150 Ft
  • Burgonya: 1,5 kg kb. 300 Ft
  • Alma: 1,5 kg kb. 400 Ft
  • Összesen: 2.000 Ft

Ha a baráti társaság zöldségesebb, vagy sikerül olcsóbban beszerezni az alapanyagokat, a maradék pénzből még telhet plusz zöldségre: paradicsomra, paprikára, retekre vagy akár egy üveg borra, és a gyerekeknek egy-egy jégkrémre.

  • Zöldségmix, ízlés szerint: kb. 600 Ft (a következő árakból kiindulva)
    • paradicsom: 0,5 kg kb. 300 Ft, paprika: 0,5 kg kb. 300 Ft, két db kígyóuborka: kb. 300 Ft, 2 csomag retek: 300 Ft
  • egy üveg bor: 500 Ft
  • jégkrém gyerekeknek: 400 Ft
  • Összesen: 1.500 Ft

És még néhány jó tanács a szalonnázáshoz, bár elképzelhető, hogy Ti profibbak vagytok benne:

  • időben kezdjétek el rakni a tüzet, hogy legyen ideje a tűznek leégnie
  • a tüzet szárazfából rakjátok
  • ne a tűzön, hanem a parázson és a parázsban süssétek a finomságokat
  • a tűzre mindig ügyeljen valaki, és a végén oltsátok el
  • a nyárs vastagságára figyeljetek, ne legyen se túl vékony, se túl vastag
  • a szalonnát ne feledd beirdalni
  • és csak mértékletesen, hogy a gyomrotokat ne feküdje meg.

Jó szórakozást!

Share on facebook
Megosztom
Share on pinterest
Pinterest

Ezeket olvastad már?

Gépkocsival külföldön

Ha gépkocsival indulsz nyaralni, akkor bizony van néhány plusz dolog, amire feltétlenül figyelned kell indulás előtt, hogy a nyaralás öröméből ne üröm legyen. Köss a

Elolvasom »

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérlek, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. további információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmedet arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket természetesen letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát

Bezárás