Igényelj locsolási kedvezményt!

Nagy a forróság, nem csak mi vagyunk szomjasak, hanem a növények is. Pedig a nyárban többek között én azt szeretem, hogy reggelente és esténként ki lehet ülni a kertbe, gyönyörködni lehet a virágos növényekben, meg lehet nézni, melyik mennyit nőtt, fejlődött, milyen új virágok nyíltak ki. Ha Fruzsi lányomat kérdeznéd, biztos azt mondaná, hogy a nyárban az a jó, hogy lehet fürödni a kertben.

Ezekben az élményekben mi a közös? Hogy víz nélkül egyik sem nyújtja a tökéletes élményt. Ilyenkor nyáron sokkal több víz fogy, mi gyakrabban zuhanyzunk, és több folyadékra vágyunk, nem csak a virágok. Bizonyos trükkökkel lehet spórolni: pl. öntöző rendszer használatával, ami hajnalban a legideálisabb időpontban locsol, vagy saját magunk kora reggelre és estére időzítjük, de víz nélkül nem megy.

Hosszútávon valószínűleg, ha csak nincs túl mélyen a víz, egy fúrt kút a leggazdaságosabb, érdemes a rávalót a téli hónapokban összegyűjteni.

Szóba jöhet még egy locsolásmérő is, ennek a megtérülését itt számíthatod ki.

Ha nem tudod ezt egyben megfinanszírozni, akkor sem kell minden kedvezményről lemondani, a locsolási idényben (május 1-től október 31-ig) a csatornadíj 10%-át nem kell megfizetned, ha ezt az igénylő lapot kitöltöd, és elküldöd a megadott címre. Ráadásul ezt egyszer kell csak megtenned, nem kell minden szezonban külön igényelni.

Milyen feltételeknek kell megfelelni?

 • lakossági fogyasztó legyen:
  • érvényes szerződéssel
  • csatornadíj megfizetésére kötelezett
  • tartozás nélküli
 • 50%-os aktív zöld felülettel rendelkezzen az ingatlan
 • vízközműből származó ivóvizet használ locsolás céljára

Ha nem a fővárosban laksz, akkor nézz utána a saját szolgáltatódnál, hogy milyen kedvezményeket tudsz igényelni. Segítségül akár be is linkelheted!

Ne halogasd jövő tavaszra, mert el fogod felejteni! Lehet, hogy az idén már csak rövid ideig élvezed a kedvezményt, de tegyél róla, hogy jövőre az egész szezonban megtehesd! Igényeld meg a kedvezményt most! Az anti-halogatós szerda pont alkalmas rá.

Facebook kommentek (0)

Kommentek (3)

3 hozzászólás a(z) “Igényelj locsolási kedvezményt!” bejegyzéshez

 1. Visszajelzés: Spórolós tippek: Ne kifejlett növényt vásárolj! | Pénzügyi Térkép

 2. Visszajelzés: Pénzügyi tippek egy csokorban | Pénzügyi Őrangyal

 3. Visszajelzés: Minden ami víz a háztartásban | Pénzügyi Térkép

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.