Azt veszem észre, hogy még mindig vannak tévhitek a menütervezés körül. Most a leggyakoribbakat szeretném letisztázni, mert elképzelhető, hogy azért nem próbálod ki a módszert, mert valamit félreértesz – és emiatt hónapról hónapra kifut a konyhapénz a kezedből.
A menütervezési alternatívák a spóroláson túlmutatva abban is segítenek, hogy az egész család tudatosabban, változatosabban és egészségesebben táplálkozzon. A te válladról pedig leveszi az örökös „mit kellene főzni” dilemmát.
Képzeld el, hogy úgy indulsz neki a napnak, hogy nem kell plusz kört futnod a boltba az ebéd vagy a vacsora elkészítése előtt, mert a hétvégi bevásárlásnál már minden alapanyagot beszereztél, amire a héten szükséged lehet – ez a menütervezés alapja.
A kérdés csak az, hogy ha ez a spórolási tipp tényleg ilyen praktikus – ráadásul ingyenes – akkor miért van, aki bizonytalan a kész menük és menütervezők használatában?
A válasz talán a leggyakoribb kérdésekben és tévhitekben bújik meg – ezúttal ezeket válaszolom és cáfolom meg.
-
Mi történik akkor, ha a családnak a tervezetthez képest jobb az étvágya vagy váratlan vendégek toppannak be?
-
Mi van akkor, ha időnként nem otthon eszünk?
-
Ez olyan, mint egy menza.
-
Más ételt fogok kívánni.
-
Órákat kell rászánni a tervezésre.
-
Lemaradok az akciókról.
-
A családnak nem fog tetszeni.